Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vai valdības maiņa ir nesusi uzlabojumus Latvijai?
Publicēts 20. maijā, 2009.
Turpinot aizsākto iniciatīvu, lai uzzinātu Rīgas iedzīvotāju patieso viedokli dažādos politiski un sociāli aktuālos jautājumos, kā arī, iespējams, salīdzinātu tos ar medijos prezentēto, veicām vēl vienu aptauju. Šoreiz aptuveni 100 nejauši atlasītiem rīdziniekiem jautājām: Vai valdības maiņa ir nesusi uzlabojumus Latvijai.

Valda Dombrovska valdība ir nostrādājusi jau vairāk kā divus mēnešus. Tas ir laiks, kad ministri būtu iestrādājušies un vajadzētu sagaidīt pirmās izmaiņas, jo tieši izmaiņas ir tās, ko liela daļa Latvijas iedzīvotāji sagaidīja no jaunajām “sejām”. Tādēļ arī vēlējos noskaidrot, kāda ir iedzīvotāju attieksme, viedoklis par izmaiņām, kā arī iespējām nākotnē.

Kā atzina lielākā daļa – 83% – aptaujāto, nekādas izmaiņas valdības darbs nav nesis, vismaz viņi to nesaredz, 7% respondentu atzina, ka jūt nelielus uzlabojumus, turpretī 10% norādīja, ka palicis tikai sliktāk.

Turpretī atbildot uz jautājumu, vai Jūs uzticaties atbildīgajiem ministriem attiecībā uz budžeta deficīta samazinājumu, kas nepieciešams, lai iegūtu Valūtas fonda aizdevumu, vairums bija noskaņoti kritiski. Vairāk kā puse – 61% respondentu – atzina, ka atbildīgajiem ministriem neuzticas, 17% atzina savu uzticību, turpretī 22% nebija viedokļa, jo viņi nebija pietiekoši informēti par valdības un Valūtas fonda sadarbību.

Aptaujas rezultāti liecina, ka iedzīvotājos joprojām ir liela neticība valdības lēmumiem un situāciju nav uzlabojusi arī valdības vadītāja nomaiņa. Tas varētu norādīt uz ekonomiskās krīzes ieilgšanu konkrētu ministru nespēju sabiedrībai skaidrot viņu lēmumus, plānotās darbības, kā arī motivēt iedzīvotājus līdzdarboties Latvijas situācijas uzlabošanā.

Ar video, kas demonstrē aptaujas rezultātus, varat iepazīties šeit: http://www.youtube.com/watch?v=4hVbXotM8tk

Lai pārbaudītu publiskoto aptauju ticamību arī turpmāk plānojam veikt šādas ekspress aptaujas,  mudinot sabiedrību aizdomāties un pašiem pārliecināties par informācijas atbilstību īstenībai. Aicinām arī citus aktīvus un darboties gribošus sabiedrības pārstāvjus, kas saredz akcentējamas nejēdzības politiskajā vidē un politiskajā komunikācijā, par to informēt pārējos.

 

 


Komentāri (1)
Liepāja: man gan labāk intresē, kā to songu sauc ?
23/12/2009 16:19
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: